Matkusta New Yorkiin

Blogi | Monday May 20 2019 | Comments Off on Matkusta New Yorkiin

New York, joka tunnetaan myös nimellä Iso Omena, on monen matkailijan unelma. Ensimmäisenä ihmisille tulevat mieleen kirkkaina loistavat neonvärit ja korkeat pilvenpiirtäjät. Sellainen New Yorkin onkin, mutta kauniin ja loisteliaan ulkokuoren alta löytyy paljon muutakin. Tästä jokaiselle jotakin tarjoavasta kohteesta tuskin saa tarpeekseen yhden matkan aikana, vaan nähtävää riittää useammalle kerralle.New Yorkista löytyy runsaasti eri puolilta maailmaa tulevia ihmisiä. Se on siis kulttuurien sulatusuuni, jossa voi kuljeskella niin kiinalaiskortteleissa, latinoiden asuttamilla asuinalueilla kuin eurooppalaisia opiskelijoita täynnä olevissa kaupunginosissakin. New Yorkia ei turhaan sanota koko maailman pääkaupungiksi. New Yorkin merkittävin nähtävyys on tietenkin Vapaudenpatsas, jonka ranskalaiset lahjoittivat aikanaan New Yorkin kaupungille.

Central Parkista Times Squarelle

Jokainen tuntee taatusti monista elokuvista ja tv-sarjoista tutun Central Parkin. Kyseessä on siis keskeltä New Yorkia löytyvä vehreä puisto, jossa voi harrastaa monenlaista urheilua tai sitten vain istuskella puiston penkillä lukemassa kirjaa tai lehteä. Puiston ympäriltä löytyy monia kuuluisia museoita. Matkailija voi siis piipahtaa museossa ja istua sen jälkeen piknikille Central Parkiin.Jos matkailija lähtee Isoon Omenaan sen kiihkeän elämänrytmin vuoksi, kannattaa silloin suunnata suoraan keskustaan. Keskustasta löytyy Times Square. Se löytyy suoraan Manhattanilta. Monet suositut turistikohteet sijaitsevat Times Squarella tai sen välittömässä läheisyydessä. Times Squarelta voi löytää esimerkiksi Hard Rock Cafe New Yorkin, Times Square Studiosin sekä maailmankuulun hotellin New York Marriott Marquisin.

Sporttia New Yorkissa

New York tunnetaan monien eri lajien huippujoukkueiden kotipaikkana. Useat matkustajat liittävätkin New Yorkin matkan yhteyteen vähintään yhden urheilukohteen. Se voi olla vaikkapa amerikkalaisen jalkapallon ottelu tai koripallo-ottelu. Molemmat näistä ovat todella suosittuja lajeja New Yorkissa, joten liput otteluihin tulee varata hyvissä ajoin. Se kannattaa kuitenkin tehdä, sillä urheilutapahtumien parissa saa unohtumattomia elämyksiä.Ei kannata myöskään unohtaa NHL-liigaa ja New Yorkin omaa joukkuetta New York Rangersia. Se pelaa kotiottelunsa suurella Madison Square Garden -areenalla. Madison Square Garden täyttyy niin kotijoukkueen kuin vierasjoukkueen kannattajista jokaiseen peliin. Lippujen otteluihin voi varata joko matkatoimiston kautta tai sitten itsenäisesti suoraan netistä. NHL-ottelua ei kuitenkaan kannata jättää välistä.