Eurooppaan pyöräilemään – polkupyörä mukaan lentokoneeseen?

Blogi | Monday September 17 2018 | Comments Off on Eurooppaan pyöräilemään – polkupyörä mukaan lentokoneeseen?

Oletko kenties joskus haaveillut pyöräretkestä Euroopan monipuolisissa maisemissa? Suomesta liikkeelle lähtevän mahdollisuudet ovat pelkästään maateitse kuljettaessa varsin rajatut, joten moni suuntaa reissuun lentokentän kautta.Lue tästä parhaat vinkit Euroopan pyöräreissulle ja lentomatkalle kaksipyöräisen kera:

  • Tutustu monipuolisiin vaihtoehtoihin ja valitse suosikkisi toinen toistaan upeampien pyöräilyreittien joukosta. Euroopassa riittää nähtävää ja koettavaa eikä upeista pyöräreiteistä totisesti ole pulaa. Miltä kuulostaisi vaikkapa Pariisin ja Lontoon yhdistävä Avenue Verte -reitti, jonka varrella pääsee ihastelemaan niin Normandian upeita rannikkomaisemia, eteläisen Englannin kuvauksellisia pikkukyliä kuin Ranskan lumoavaa maaseutuakin?
  • Tunne pyörän lennättämistä koskevat ohjeet ja säännöt. Jos matkaan tahtoo mukaan oman polkupyörän, kannattaa sen lennolle mukaan ottamista koskeviin sääntöihin tutustua hyvissä ajoin etukäteen. Polkupyörä on erikoismatkatavaraa, josta on yleensä ilmoitettava jo lentovarauksen teon yhteydessä. Myös lähtöselvityksessä kannattaa olla ajoissa paikalla. Polkupyörä pakataan lennolle suojakoteloon, joka on tarkoitettu juuri polkupyörien kuljettamiseen. Kuljetusmaksut ja tarkemmat yksityiskohdat selviävät lentoyhtiöiden sivuilta ja niihin kannattaa tutustua tarkkaan ikävien yllätysten välttämiseksi.
  • Hanki pyörääsi tarpeelliset varusteet. Pidemmällä pyöräretkellä käyttöä on mitä luultavimmin monille sellaisille varusteille, joita arkipyöräilyssä ei osaa kaivata. Erityisen tärkeää on varustaa pyörä riittävillä laukuilla, jotta mukaan mahtuu kaikki tarvittava aina vaihtovaatteista eväisiin. Erityyppisiä laadukkaita pyörälaukkuja ja muita lisävarusteita myy netissä toimiva Cykelkraft.fi, josta tarvittavat pyörätarvikkeet saa tilattua helposti suoraan kotiovelle.
  • Varaudu myös vastoinkäymisiin. Pyörämatkalle ei ole syytä lähteä pessimistisin mielin, mutta tyhmänrohkeuskaan ei kannata. Kun mahdolliset ikävimmät tapahtumien kulut on otettu realistisesti huomioon jo etukäteen, voi niihin myös varautua mahdollisimman hyvin, jolloin kurjemmistakaan kommelluksista ei ole niin suurta haittaa. Mukaan on ehdottomasti syytä pakata huoltoa varten ainakin sisäkumeja, paikkoja, pumppu sekä yleistyökalu. Pyörä kannattaa käyttää huollossa ennen reissua, jotta se on varmasti kaikin puolin priimakunnossa. Kypärä kuuluu itsestään selvästi pyöräilijän päähän!
  • Kerää tietoa ja lue kokemuksia. Pitkien matkojen pyöräily suuressa maailmassa on kokemuksena hyvin erilainen kuin muutamien kilometrien työmatkapyöräilyt ja moni asia saattaa tulla yllätyksenä kokeneellekin pyöräilijälle. Pyöräilyreissuun kannattaakin varautua vastaavia matkoja tehneiden ihmisten kokemuksia kuuntelemalla ja lukemalla sekä käytännön tietoon internetissä tutustumalla.

Kuten vinkeistä voi lukea, on pyöräilymatkaan Euroopassa valmistauduttava ajoissa ja huolellisesti. Näiden avulla, voit kuitenkin aloittaa sunnittelusi jo nyt ja päästä matkaan mahdollisimman pian. Hyvää pyöräilymatkaa!