Maailman ympäri

Blogi | Wednesday February 8 2017 | Comments Off on Maailman ympäri

saving travelMaailmanympärysmatka on ihana unelma, jonka toteuttaminen vaatii huolellista suunnittelua ja tietysti varoja. Matkabudjettia laatiessa on hyvä muistaa, että rahaa menee paitsi lentolippuihin ja ruokaan, myös valmistelukustannuksiin, kuten rokotteisiin, viisumeihin, kohteiden mukaisten varusteiden hankintaan sekä passiin ja passikuviin. Ei tule myöskään unohtaa majoitus- ja liikkumiskustannuksia paikan päällä.Rahaa kuluu siis väistämättä, mutta onneksi myös tapoja kartuttaa matkakassaa on monia:

  1. VuorottelvapaaJos kyseessä on monen kuukauden tai jopa vuoden mittainen matka, on hyvin hankala saada työpaikasta lomaa sitä varten. Kannattaakin miettiä vuorotteluvapaata, josta saa tietenkin vuorottelukorvausta. Tämä ei kuitenkaan ole suuren suuri summa, ja siitä pitää maksaa veroja, joten pelkästään sen varaan ei kannata matkaa jättää.
  2. SäästäminenSäästäminen maailmanympärysmatkaa varten kannattaa ajoittaa hyvissä ajoin. Pienen summan sivuun laittaminen joka kuukausi kartuttaa matkakassaa huomaamatta pitkän ajan kuluessa.
  3. OnnenpelitMatkakassaa voi kartuttaa myös pelaamalla, kunhan muistaa asettaa itselleen pelibudjetin, jottei tule pelanneeksi liikaa. Keno on mukava, lottotyyppinen peli, jossa valitaan 2-10 kenonumeroa. Useimmille suomalaisille on Veikkauksen Keno se tutuin, mutta kannattaa muistaa myös netissä pelattavat Kenot, sillä niiden palautusprosentti on huikeasti korkeampi. Netissä pelattavia Kenoja ovat muun muassa Jackpot Keno, Hi Tech Keno sekä Jungle Keno.
  4. Asunnon vuokraaminenJos aikoo olla poissa asunnostaan kuukausitolkulla, voi sen myös laittaa tuottamaan rahaa. Asuntonsa tai talonsa voi vuokrata maailmanympärysmatkansa ajaksi ja näin saada yhtiövastikkeet tai lainanlyhennykset maksetuksi matkankin aikana.
  5. Myy tarpeettomat tavaratMonilla meistä on nurkissa paljon käyttämätöntä tavaraa, josta ajattelee, että ’jos sitä vaikka joskus tarvitsee’. Mitä jos laitatkin sen myyntiin ja kartutat näin matkakassaa. Ihan roinaa ei kannata tietenkään kannata yrittää kaupata, mutta nyrkkisääntö ’toisen roina saattaa olla toisen aarre’ pätee tässä kohtaa erinomaisesti. Kirpparin voi pitää ihan vain ystävien ja ystävien kesken, tai sitten voi ylimääräiset tavaransa myydä netissä.
  6. Lainan ottaminenMaailmanympärysmatkaa varten voi ottaa myös lainaa, mutta ennen lainan nostamista kannattaa tutustua perusteellisesti lainan ehtoihin ja vuosikorkoihin.