Fanimatkat – urheilurakkaus parhaimmillaan

Blogi | Thursday January 4 2018 | Comments Off on Fanimatkat – urheilurakkaus parhaimmillaan

Urheilun seuraaminen on suomalaisille kansallislaji. Suomalaiset tykkäävät seurata televisiosta etenkin suuria urheiluturnauksia ja kilpailuja. Tietenkin lajit, joissa suomalaiset menestyvät, ovat eniten seurattuja ja synnyttävät eniten intohimoja. Joillekin kannatus tarkoittaa myös otteluiden seuraamista paikan päällä, jopa ulkomailla. Urheilukatsomossa kannustaminen on aivan erilainen elämys, jonka huuma koukuttaa. Katsomossa jokainen paikalla olija yhdistyy yhden asian taakse: kannattamaan oma joukkue voittoon.

Fanimatkoilla voi yhdistää harrastuksen ja loman

Monet joukkueet järjestävät vierasotteluihin fanimatkoja. Järjestäjinä ovat yleensä joukkueiden kannatusyhdistykset, jotka vuokraavat tarvittavan kuljetuskaluston tai tekevät lento- ja hotellivaraukset sekä lippuvaraukset. Kannattaja ottaa mukaansa vain tarvittavat henkilökohtaiset tavaransa ja fanituotteensa, joita voi ostaa vaivattomasti esimerkiksi internetin asiantuntevilta ja joukkueiden lisenssituotteita myyviltä myyntisivustoilta.Matkoilla faneilla on ottelun ulkopuolella paljon vapaa-aikaa jolloin he voivat kierrellä kohteessa. Jotkut ottelut pelataan tuntemattomissa kaupungeissa, jolloin matka varmasti tarjoaa jotain autenttista kannattajille. Kisamatkat tarjoavat paljon kannattajalle kuin joukkueellekin. Kannattaja saa varmasti uusia ystäviä samanhenkisistä ihmisistä. Yhdistyminen on helpointa saman katon alla. Urheilijalle on hienoa nähdä katsomossa Suomen tai oman joukkueensa lippuja sekä viirejä. Pelimotivaatio paranee nähdessä suomalaisia kannustamassa tutuin kannustuksin ja jopa kaikkia viihdyttäen kuten suomalaisfanit Islannissa.Urheilufaneja tai kisaturisteja on aikaisemmin kritisoitu huonosta käytöksestään kohteissa, mutta viime vuosina fanit ovat parantaneet käytöstään huomattavasti. Eniten seurattuja ja matkustettuja lajeja ovat jääkiekon, jalkapallon, koripallon ja yleisurheilun suuret turnaukset. Kesä – ja talviolympialaiset ovat hyvin suosittuja matkustuskohteita.

Valmistelut matkoille alkavat kuukausia ennen

Suuriin tapahtumiin liput myydään yleensä hetkessä loppuun, joten matkavalmistelut alkavat monta kuukautta aikaisemmin: kun turnaus ja joukkueen osallistuminen vahvistuu. Matkan valmistelut voi tehdä itse tai antaa asiantuntevien matkatoimistojen hoitaa varaukset. Omatoimimatkailijan täytyy pääsylippujen oston jälkeen heti tehdä lento- ja hotellivaraukset. Ottelua edeltävinä viikkoina nimittäin varauksia tulee niin paljon että hinnat nousevat tai paikkoja ei enää yksinkertaisesti löydy.Varausten jälkeen on hyvä tutustua myös kohteeseen: mitä siellä voi tehdä pelien välissä ja missä syödä. Pelimatkaan voi yhdistää pidemmän loman lähialueilla.