Kiitotiekaksviis.net https://kiitotiekaksviis.net Lentokonespottaus Tue, 16 May 2023 11:27:33 +0000 en-US hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.8.3 Kaikki mitä tarvitset matkallesi https://kiitotiekaksviis.net/kaikki-mita-tarvitset-matkallesi/ Sat, 18 Mar 2023 11:00:00 +0000 https://kiitotiekaksviis.net/?p=177

Kun haaveilemme matkustamisesta, mietimme rentouttavia lomapäiviä auringon alla tai suurkaupungin sykkeessä. Toki joskus reissuun lähdetään myös työn ja harrastuksen puitteissa. Ennen kuin lähdet kannattaa hieman miettiä, mitä kaikkea tarvitset matkalle mukaan.

Voimassaolevat matkustusasiakirjat ja matkalippu

Ulkomaille lähtiessäsi tarvitset passin, joskin Schengen-maissa riittää useimmiten poliisin myöntämä henkilökorttikin. Onko sinulla siis matkustusasiakirjat kunnossa? Jos passi on ehtinyt vanhentua, saattaa matka tyssätä heti alkumetreillä. Kannattaa myös harkita, että ottaa paperikopiot matkalipusta ja muista matkustusasiakirjoista. Tämä siksi, että elektroniset vempeleet eivät aina toimi.

Mitä pakata matkalaukkuun

Matkakohde tietenkin määrittelee sitä, mitä tarvitset mukaan. Matkasta saa enemmän irti, kun on matkakohteeseen sopivat vaatteet ja mahdollisesti aurinkolasit mukana. Älä unohda myöskään säännöllisesti käyttämiäsi lääkkeitä sekä hammasharjaa ja -tahnaa. Matkalaukkuun kannattaa pakata vaihtovaatteet ja -kengät, ja laukun lisäksi on hyvä ottaa mukaan reppu, joka menee lentomatkoilla käsimatkatavaroissa.

Reppuun se, mitä tarvitset päivittäin

Huomioi se, että matkalaukku ei aina tule ajoissa perille. Tämän vuoksi kannattaa jo pakatessa laittaa reppuun latureiden ja varavirtalähteiden lisäksi vaihtovaatekerta. Reppuun kannattaa pakata myös lääkkeet ja miksei pientä naposteltavaakin, jos nälkä yllättää tien päällä.

Kun kyseessä on työmatka

Jos lähdet reissuun työn takia, muista ottaa mukaan siistimpääkin vaatetta ja mahdolliset tapaamisissa tarvittavat työpaperit ja elektroniikka. Ehkä tarvitset mukaan myös liikelahjoja, joita viedä tuliaisiksi yhteistyökumppaneille. Niitä löydät axon profil verkkokaupasta.

Kaikki mitä tarvitset matkallesi

Matkan hyvä suunnittelu on osa onnistunutta matkaa. Kiinnittämällä huomiota muutamiin seikkoihin etukäteen voit taata ikimuistoisen kokemuksen kohteessa.

Matkustusasiakirjat ja matkalippu

Huolehdi tarvittavat matkustusasiakirjat mukaan. Ulkomaille matkustettaessa tarvitset passin, mutta lisäksi kohdemaa saattaa edellyttää muita dokumentteja, kuten viisumin. Tarkista kohdemaasi edellyttämät matkustusasiakirjat.

Pakkaaminen

Tutustuminen kohdemaan säähän ja sen tarjoamiin aktiviteetteihin helpottavat pakkaamista. Vaatetuksen lisäksi muista ainakin hygieniatarvikkeet, mahdolliset lääkkeet, auringolta suojautuminen sekä mukavaa tekemistä matkustuksen ajaksi. Käsimatkatavaroihin voit pakata myös pientä välipalaa ja muita välttämättömyystarvikkeita. Tarkista kuitenkin etukäteen, että matkatavarasi eivät sisällä lennoilla kiellettyjä tavaroita ja että olet muistanut pakata nesteet riittävän pieniin matkapakkauksiin. Suomessa tyhjän vesipullon voi viedä turvatarkastuksen läpi ja täyttää sitten käsienpesuhanasta, näin vältyt maksamasta kovahintaisesta pullovedestä lentokentällä.

Työmatkalle mukaan

Työmatkalaisen vaatetusta on syytä suunnitella tarkemmin, mikäli tiedossa on edustustapaamisia. Organisaatiota edustaessa on hyvä muistaa myös liikelahjat, joilla jätät yrityksesi mieleen tapaamisen jälkeenkin. Myös mukavat vaihtokengät ovat tarpeen, mikäli tiedossa on paljon paikasta toiseen liikkumista, sillä päivän päätteeksi on helpottavaa vaihtaa kevyempiin jalkineisiin.

]]>
Tänä vuonna on paras lomailla kotona https://kiitotiekaksviis.net/tana-vuonna-on-paras-lomailla-kotona/ Thu, 17 Mar 2022 18:42:32 +0000 https://kiitotiekaksviis.net/?p=172

Koronapandemia on rajoittanut elämäämme jo pitkään, eikä loppua näy. Arjen pieniin epämukavuuksiin, kuten kasvomaskeihin ja käsidesiin, olemme jo tottuneet. Monista tuntuu kuitenkin raskaalta se, ettei tätä kaikkea pääse lomallakaan pakoon. Tuntuuko loma miltään, jos sen joutuu viettämään kotona?

Miten päästä irti arjesta ilman lomamatkaa?

Monet ovat tottuneet matkustamaan jonnekin heti kauan odotetun loman ensimmäisenä päivänä. Tämä onkin tehokas tapa aloittaa loma, sillä fyysinen etäisyys auttaa irrottautumaan arkirutiineista. Tänä vuonna ulkomaanmatkoja ei suositella, joten on keksittävä jotain muuta. Mikä tahansa hauska ajanviete käy. Tärkeintä on, että teet jotain tavallisuudesta poikkeavaa, jotta aivosi huomaavat, että nyt ollaan lomalla.

Keksi lomapäiville kivaa tekemistä

Kotiloman voi viettää lukemattomilla eri tavoilla. Voit lenkkeillä ja liikkua luonnossa, hoitaa puutarhaa tai tehdä vaikka pienen remontin. Musiikki, kirjat, pelit ja elokuvat viihdyttävät sateisina päivinä. Myös käsitöiden tekeminen on korona-aikana noussut ennennäkemättömään suosioon. Eikä ihme, sillä käsitöiden tekeminen on erittäin rentouttavaa ja palkitsevaa. Aloittaminen on helppoa, sillä esimerkiksi neuletöihin tarvitset vain ohjeen, puikot ja lankaa. Katso mitä tarjotaan verkossa!

Kotona lomailun hyvät puolet

Lomamatkojen peruuntuminen ei ole pelkästään huono asia. Kotona lomailuun on monia hyviä syitä, joista merkittävin on turhalta stressiltä välttyminen. Sinun ei tarvitse pakata, huolehtia matkajärjestelyistä tai pelätä lentokoneesta myöhästymistä. Kallisarvoisesta lomastasi ei haaskaannu minuuttiakaan autossa, junassa tai lentokoneessa kököttämiseen, vaan voit nauttia joka hetkestä!

]]>
Matkusta Englantiin ja koe Liverpool FC https://kiitotiekaksviis.net/matkusta-englantiin-ja-koe-liverpool-fc/ Tue, 25 Jan 2022 12:19:54 +0000 https://kiitotiekaksviis.net/?p=150

Englantilaisella Liverpool FC:llä on oma tarinansa ja kannattajajoukkonsa, kuten millä tahansa jalkapalloseuralla. Seura perustettiin vuonna 1892 ja loppu onkin historiaa, sillä seura on koko jalkapallohistorian suurimpien menestyjien joukossa.

Liverpool FC voitti jo vuonna 1901 ensimmäisen liikamestaruutensa Englannin Valioliigassa. Vuodesta 1962 alkaen seura on ollut korkeimmalla sarjatasolla.

Fanimatka Liverpooliin

Liverpooliin matkaaminen kannattaa jo vain sen mykistävän kulttuurin ja ympäristön takia. Liverpool FC:n lisäksi The Beatles on monille tuttu ja näin ollen nähtävyyksiä riittää. Englannin historiaan kannattaa tutustua erilaisilla retkillä.

Lentoliput ja hotellin ostaminen on jo yksi mielenkiintoinen osa tulevaa unelmien matkaa, joten niiden hintoja ja sijainteja kannattaakin seurata hyvissä ajoin ennen todellista tarvetta.

Yksi unohtumattomista retkistä onkin osallistua matkalla Liverpool FC:n peliin seuran kotikentällä Anfieldissa Liverpoolissa. Ottelumatkalla tuo ehdottomasti lisää tunnelmaa, kun itsellä on mukana omia fanituotteita. Osta nämä nyt ehdottomasti valmiiksi ennen reissua omasta seuran omasta fanikaupasta.

Englantilainen kulttuuri

Kun teet varauksen hotelliin ja lennoille, otathan myös huomioon paikat ja nähtävyydet, joissa haluat käydä ehdottomasti. Näin saat käytettyä kaiken mahdollisen ajan englantilaisen kulttuurin parissa tehokkaasti.

Englantilainen kulttuuri on monitahoista ja sen puitteissa riittää niin paljon nähtävää ja koettavaa, ettei yksi matka riitä kaikkeen. Muistathan keskittyä kaiken näkemäsi keskellä myös vasemmanpuoleiseen liikenteeseen, niin pääset kotiinkin takaisin ehjin nahoin.

]]>
Matkusta New Yorkiin https://kiitotiekaksviis.net/matkusta-new-yorkiin/ Mon, 20 May 2019 13:26:58 +0000 https://kiitotiekaksviis.net/?p=143 New York, joka tunnetaan myös nimellä Iso Omena, on monen matkailijan unelma. Ensimmäisenä ihmisille tulevat mieleen kirkkaina loistavat neonvärit ja korkeat pilvenpiirtäjät. Sellainen New Yorkin onkin, mutta kauniin ja loisteliaan ulkokuoren alta löytyy paljon muutakin. Tästä jokaiselle jotakin tarjoavasta kohteesta tuskin saa tarpeekseen yhden matkan aikana, vaan nähtävää riittää useammalle kerralle.New Yorkista löytyy runsaasti eri puolilta maailmaa tulevia ihmisiä. Se on siis kulttuurien sulatusuuni, jossa voi kuljeskella niin kiinalaiskortteleissa, latinoiden asuttamilla asuinalueilla kuin eurooppalaisia opiskelijoita täynnä olevissa kaupunginosissakin. New Yorkia ei turhaan sanota koko maailman pääkaupungiksi. New Yorkin merkittävin nähtävyys on tietenkin Vapaudenpatsas, jonka ranskalaiset lahjoittivat aikanaan New Yorkin kaupungille.

Central Parkista Times Squarelle

Jokainen tuntee taatusti monista elokuvista ja tv-sarjoista tutun Central Parkin. Kyseessä on siis keskeltä New Yorkia löytyvä vehreä puisto, jossa voi harrastaa monenlaista urheilua tai sitten vain istuskella puiston penkillä lukemassa kirjaa tai lehteä. Puiston ympäriltä löytyy monia kuuluisia museoita. Matkailija voi siis piipahtaa museossa ja istua sen jälkeen piknikille Central Parkiin.Jos matkailija lähtee Isoon Omenaan sen kiihkeän elämänrytmin vuoksi, kannattaa silloin suunnata suoraan keskustaan. Keskustasta löytyy Times Square. Se löytyy suoraan Manhattanilta. Monet suositut turistikohteet sijaitsevat Times Squarella tai sen välittömässä läheisyydessä. Times Squarelta voi löytää esimerkiksi Hard Rock Cafe New Yorkin, Times Square Studiosin sekä maailmankuulun hotellin New York Marriott Marquisin.

Sporttia New Yorkissa

New York tunnetaan monien eri lajien huippujoukkueiden kotipaikkana. Useat matkustajat liittävätkin New Yorkin matkan yhteyteen vähintään yhden urheilukohteen. Se voi olla vaikkapa amerikkalaisen jalkapallon ottelu tai koripallo-ottelu. Molemmat näistä ovat todella suosittuja lajeja New Yorkissa, joten liput otteluihin tulee varata hyvissä ajoin. Se kannattaa kuitenkin tehdä, sillä urheilutapahtumien parissa saa unohtumattomia elämyksiä.Ei kannata myöskään unohtaa NHL-liigaa ja New Yorkin omaa joukkuetta New York Rangersia. Se pelaa kotiottelunsa suurella Madison Square Garden -areenalla. Madison Square Garden täyttyy niin kotijoukkueen kuin vierasjoukkueen kannattajista jokaiseen peliin. Lippujen otteluihin voi varata joko matkatoimiston kautta tai sitten itsenäisesti suoraan netistä. NHL-ottelua ei kuitenkaan kannata jättää välistä.

]]>
Erinomainen tapa viettää aikaa lentoa https://kiitotiekaksviis.net/erinomainen-tapa-viettaa-aikaa-lentoa/ Sun, 07 Oct 2018 12:05:14 +0000 https://kiitotiekaksviis.net/?p=134 Lentomatkailu on erittäin yleinen matkustustapa tänä päivänä, mutta siihen voi kulua paljon aikaa. Sekä meno- että paluulentoon kannattaakin varata oma koko päivänsä, sillä vaikka itse lento kestäisi vain pari tuntia, menee lentokentälle siirtymisessä ja lennon odottelussa paljon aikaa.Vaikka lento ei olisikaan myöhässä, kannattaa varautua useamman rupeaman istuskeluun ja ottaa mukaan mukavaa, viihdyttävää tekemistä paitsi lapsille, myös aikuisille. Myös lentokentät on suunniteltu pitämään matkustajat hyvällä tuulella odottamisesta ja ruuhkasta huolimatta.Kaikki lentokentät tuntuvat noudattavan tietynlaista kaavaa: lähtevät lennot ovat yläkerrassa ja saapuvat lennot alakerrassa. Tämä ei ole sattumanvaraista vaan fysiikan lakien mukaista, sillä onhan helpompi siirtää tavaroita samassa tasossa, vaikka se nykyään tehdäänkin koneiden avulla, kuin rahdata painavia laukkuja yläkerroksiin, josta matkustajat taas laukut saatuaan palaisivat katutasolle.Tähän järjestelyyn on myös kaupallinen syy: ylimmissä kerroksissa on paljon enemmän valoa, ne on suunniteltu niin, että katto on korkealla ja luonnonvaloa pääsee sisään lukemattomista ikkunoista. Tämä lisää ihmisten viihtyvyyttä huomattavasti, mikä taas saa heidät aktiivisemmiksi shoppailijoiksi. Lisää tästä teoriasta voi lukea osoitteesta tekniikanmaailma.fi.Erinomainen tapa viettää aikaa lentoa odotellen on erilaisten pelien pelaaminen. Kentillä on yleensä omat, ilmaiset laajakaistayhteydet, joten nettikasinoiden pelienkin pitäisi latautua sujuvasti. Oman kännykän, tabletin tai kannettavan välityksellä voi pelata erilaisia kasinopelejä, ja istahtaa voi joko videoslottipelin ääreen, pokeripöytään tai ottaa vastaan haaste seikkailukasinolla.Ja mikäs sen parempaa, jos pelitilille napsahtaa isompi tai pienempi voitto lomakassaan tai muita projekteja varten. Lukuisia videoslottipelejä löytää vaikkapa osoitteesta videoslots.com/fi/.Aikaa voi lentokentällä viettää myös erilaisissa ravintoloissa ja kahviloissa. Motiivi voi olla täysin käytännöllinen: kentälle on jouduttu lähtemään hyvin aikaisin aamulla, eikä ole tehnyt mieli syödä aamupalaa, joten sen voi nauttia kentällä. Lentokentällä voi myös tutustua kansainvälisiin keittiöihin, joihin muuten olisi rajallinen mahdollisuus. Esimerkiksi Helsinki-Vantaan kentällä on erinomainen japanilainen ravintola, jossa saa varmasti autenttista ruokaa, sillä lentokentällä halutaan palvella juuri niitä monia japanilaisia, kiinalaisia ja korealaisia turisteja, joita suorat lentoyhteydet tuovat.

]]>
Eurooppaan pyöräilemään – polkupyörä mukaan lentokoneeseen? https://kiitotiekaksviis.net/eurooppaan-pyorailemaan-polkupyora-mukaan-lentokoneeseen/ Mon, 17 Sep 2018 07:26:16 +0000 https://kiitotiekaksviis.net/?p=128 Oletko kenties joskus haaveillut pyöräretkestä Euroopan monipuolisissa maisemissa? Suomesta liikkeelle lähtevän mahdollisuudet ovat pelkästään maateitse kuljettaessa varsin rajatut, joten moni suuntaa reissuun lentokentän kautta.Lue tästä parhaat vinkit Euroopan pyöräreissulle ja lentomatkalle kaksipyöräisen kera:

 • Tutustu monipuolisiin vaihtoehtoihin ja valitse suosikkisi toinen toistaan upeampien pyöräilyreittien joukosta. Euroopassa riittää nähtävää ja koettavaa eikä upeista pyöräreiteistä totisesti ole pulaa. Miltä kuulostaisi vaikkapa Pariisin ja Lontoon yhdistävä Avenue Verte -reitti, jonka varrella pääsee ihastelemaan niin Normandian upeita rannikkomaisemia, eteläisen Englannin kuvauksellisia pikkukyliä kuin Ranskan lumoavaa maaseutuakin?
 • Tunne pyörän lennättämistä koskevat ohjeet ja säännöt. Jos matkaan tahtoo mukaan oman polkupyörän, kannattaa sen lennolle mukaan ottamista koskeviin sääntöihin tutustua hyvissä ajoin etukäteen. Polkupyörä on erikoismatkatavaraa, josta on yleensä ilmoitettava jo lentovarauksen teon yhteydessä. Myös lähtöselvityksessä kannattaa olla ajoissa paikalla. Polkupyörä pakataan lennolle suojakoteloon, joka on tarkoitettu juuri polkupyörien kuljettamiseen. Kuljetusmaksut ja tarkemmat yksityiskohdat selviävät lentoyhtiöiden sivuilta ja niihin kannattaa tutustua tarkkaan ikävien yllätysten välttämiseksi.
 • Hanki pyörääsi tarpeelliset varusteet. Pidemmällä pyöräretkellä käyttöä on mitä luultavimmin monille sellaisille varusteille, joita arkipyöräilyssä ei osaa kaivata. Erityisen tärkeää on varustaa pyörä riittävillä laukuilla, jotta mukaan mahtuu kaikki tarvittava aina vaihtovaatteista eväisiin. Erityyppisiä laadukkaita pyörälaukkuja ja muita lisävarusteita myy netissä toimiva Cykelkraft.fi, josta tarvittavat pyörätarvikkeet saa tilattua helposti suoraan kotiovelle.
 • Varaudu myös vastoinkäymisiin. Pyörämatkalle ei ole syytä lähteä pessimistisin mielin, mutta tyhmänrohkeuskaan ei kannata. Kun mahdolliset ikävimmät tapahtumien kulut on otettu realistisesti huomioon jo etukäteen, voi niihin myös varautua mahdollisimman hyvin, jolloin kurjemmistakaan kommelluksista ei ole niin suurta haittaa. Mukaan on ehdottomasti syytä pakata huoltoa varten ainakin sisäkumeja, paikkoja, pumppu sekä yleistyökalu. Pyörä kannattaa käyttää huollossa ennen reissua, jotta se on varmasti kaikin puolin priimakunnossa. Kypärä kuuluu itsestään selvästi pyöräilijän päähän!
 • Kerää tietoa ja lue kokemuksia. Pitkien matkojen pyöräily suuressa maailmassa on kokemuksena hyvin erilainen kuin muutamien kilometrien työmatkapyöräilyt ja moni asia saattaa tulla yllätyksenä kokeneellekin pyöräilijälle. Pyöräilyreissuun kannattaakin varautua vastaavia matkoja tehneiden ihmisten kokemuksia kuuntelemalla ja lukemalla sekä käytännön tietoon internetissä tutustumalla.

Kuten vinkeistä voi lukea, on pyöräilymatkaan Euroopassa valmistauduttava ajoissa ja huolellisesti. Näiden avulla, voit kuitenkin aloittaa sunnittelusi jo nyt ja päästä matkaan mahdollisimman pian. Hyvää pyöräilymatkaa!

]]>
Fanimatkat – urheilurakkaus parhaimmillaan https://kiitotiekaksviis.net/fanimatkat-urheilurakkaus-parhaimmillaan/ Thu, 04 Jan 2018 12:58:27 +0000 https://kiitotiekaksviis.net/?p=121 Urheilun seuraaminen on suomalaisille kansallislaji. Suomalaiset tykkäävät seurata televisiosta etenkin suuria urheiluturnauksia ja kilpailuja. Tietenkin lajit, joissa suomalaiset menestyvät, ovat eniten seurattuja ja synnyttävät eniten intohimoja. Joillekin kannatus tarkoittaa myös otteluiden seuraamista paikan päällä, jopa ulkomailla. Urheilukatsomossa kannustaminen on aivan erilainen elämys, jonka huuma koukuttaa. Katsomossa jokainen paikalla olija yhdistyy yhden asian taakse: kannattamaan oma joukkue voittoon.

Fanimatkoilla voi yhdistää harrastuksen ja loman

Monet joukkueet järjestävät vierasotteluihin fanimatkoja. Järjestäjinä ovat yleensä joukkueiden kannatusyhdistykset, jotka vuokraavat tarvittavan kuljetuskaluston tai tekevät lento- ja hotellivaraukset sekä lippuvaraukset. Kannattaja ottaa mukaansa vain tarvittavat henkilökohtaiset tavaransa ja fanituotteensa, joita voi ostaa vaivattomasti esimerkiksi internetin asiantuntevilta ja joukkueiden lisenssituotteita myyviltä myyntisivustoilta.Matkoilla faneilla on ottelun ulkopuolella paljon vapaa-aikaa jolloin he voivat kierrellä kohteessa. Jotkut ottelut pelataan tuntemattomissa kaupungeissa, jolloin matka varmasti tarjoaa jotain autenttista kannattajille. Kisamatkat tarjoavat paljon kannattajalle kuin joukkueellekin. Kannattaja saa varmasti uusia ystäviä samanhenkisistä ihmisistä. Yhdistyminen on helpointa saman katon alla. Urheilijalle on hienoa nähdä katsomossa Suomen tai oman joukkueensa lippuja sekä viirejä. Pelimotivaatio paranee nähdessä suomalaisia kannustamassa tutuin kannustuksin ja jopa kaikkia viihdyttäen kuten suomalaisfanit Islannissa.Urheilufaneja tai kisaturisteja on aikaisemmin kritisoitu huonosta käytöksestään kohteissa, mutta viime vuosina fanit ovat parantaneet käytöstään huomattavasti. Eniten seurattuja ja matkustettuja lajeja ovat jääkiekon, jalkapallon, koripallon ja yleisurheilun suuret turnaukset. Kesä – ja talviolympialaiset ovat hyvin suosittuja matkustuskohteita.

Valmistelut matkoille alkavat kuukausia ennen

Suuriin tapahtumiin liput myydään yleensä hetkessä loppuun, joten matkavalmistelut alkavat monta kuukautta aikaisemmin: kun turnaus ja joukkueen osallistuminen vahvistuu. Matkan valmistelut voi tehdä itse tai antaa asiantuntevien matkatoimistojen hoitaa varaukset. Omatoimimatkailijan täytyy pääsylippujen oston jälkeen heti tehdä lento- ja hotellivaraukset. Ottelua edeltävinä viikkoina nimittäin varauksia tulee niin paljon että hinnat nousevat tai paikkoja ei enää yksinkertaisesti löydy.Varausten jälkeen on hyvä tutustua myös kohteeseen: mitä siellä voi tehdä pelien välissä ja missä syödä. Pelimatkaan voi yhdistää pidemmän loman lähialueilla.

]]>
Maailman ympäri https://kiitotiekaksviis.net/maailman-ympari/ Wed, 08 Feb 2017 08:05:24 +0000 https://kiitotiekaksviis.net/?p=114 saving travelMaailmanympärysmatka on ihana unelma, jonka toteuttaminen vaatii huolellista suunnittelua ja tietysti varoja. Matkabudjettia laatiessa on hyvä muistaa, että rahaa menee paitsi lentolippuihin ja ruokaan, myös valmistelukustannuksiin, kuten rokotteisiin, viisumeihin, kohteiden mukaisten varusteiden hankintaan sekä passiin ja passikuviin. Ei tule myöskään unohtaa majoitus- ja liikkumiskustannuksia paikan päällä.Rahaa kuluu siis väistämättä, mutta onneksi myös tapoja kartuttaa matkakassaa on monia:

 1. VuorottelvapaaJos kyseessä on monen kuukauden tai jopa vuoden mittainen matka, on hyvin hankala saada työpaikasta lomaa sitä varten. Kannattaakin miettiä vuorotteluvapaata, josta saa tietenkin vuorottelukorvausta. Tämä ei kuitenkaan ole suuren suuri summa, ja siitä pitää maksaa veroja, joten pelkästään sen varaan ei kannata matkaa jättää.
 2. SäästäminenSäästäminen maailmanympärysmatkaa varten kannattaa ajoittaa hyvissä ajoin. Pienen summan sivuun laittaminen joka kuukausi kartuttaa matkakassaa huomaamatta pitkän ajan kuluessa.
 3. OnnenpelitMatkakassaa voi kartuttaa myös pelaamalla, kunhan muistaa asettaa itselleen pelibudjetin, jottei tule pelanneeksi liikaa. Keno on mukava, lottotyyppinen peli, jossa valitaan 2-10 kenonumeroa. Useimmille suomalaisille on Veikkauksen Keno se tutuin, mutta kannattaa muistaa myös netissä pelattavat Kenot, sillä niiden palautusprosentti on huikeasti korkeampi. Netissä pelattavia Kenoja ovat muun muassa Jackpot Keno, Hi Tech Keno sekä Jungle Keno.
 4. Asunnon vuokraaminenJos aikoo olla poissa asunnostaan kuukausitolkulla, voi sen myös laittaa tuottamaan rahaa. Asuntonsa tai talonsa voi vuokrata maailmanympärysmatkansa ajaksi ja näin saada yhtiövastikkeet tai lainanlyhennykset maksetuksi matkankin aikana.
 5. Myy tarpeettomat tavaratMonilla meistä on nurkissa paljon käyttämätöntä tavaraa, josta ajattelee, että ’jos sitä vaikka joskus tarvitsee’. Mitä jos laitatkin sen myyntiin ja kartutat näin matkakassaa. Ihan roinaa ei kannata tietenkään kannata yrittää kaupata, mutta nyrkkisääntö ’toisen roina saattaa olla toisen aarre’ pätee tässä kohtaa erinomaisesti. Kirpparin voi pitää ihan vain ystävien ja ystävien kesken, tai sitten voi ylimääräiset tavaransa myydä netissä.
 6. Lainan ottaminenMaailmanympärysmatkaa varten voi ottaa myös lainaa, mutta ennen lainan nostamista kannattaa tutustua perusteellisesti lainan ehtoihin ja vuosikorkoihin.
]]>
Boeing- lentokoneet https://kiitotiekaksviis.net/boeing-lentokoneet/ Mon, 27 Jul 2015 08:17:09 +0000 https://kiitotiekaksviis.net/?p=82 Boeing on yhdysvaltalainen, maailman toiseksi suurin lentokoneiden valmistaja. Boeing on valmistanut lentokoneita aina vuodesta 1916 saakka. Se on historiansa aikana valmistanut myös pommikoneita toiseen maailmansotaan sekä miehitettäviä avaruusaluksia Apollo- ohjelmaan.Boeingin koneet on nimetty Boeing 7X7- kaavan mukaisesti. Boeing 737 esiteltiin 1960- luvun lopulla ja se on edelleen tuotannossa. Kone on kaikkien aikojen myydyin kaupallinen suihkukone, jonka kovin kilpailija on Airbusin A320- sarja. 737 on lyhyiden ja keskipitkien matkojen kapearunkoinen kone, josta on olemassa lukuisia pidennettyjä ja lyhennettyjä malleja.Lempinimellä Jumbojet tunnettu Boeing 747 esiteltiin muutamaa vuotta myöhemmin. Tämä laajarunkokone soveltuu erittäin pitkiin matkoihin ja se on osittain kaksikerroksinen. Jumbojet oli Airbusin A380 valmistumiseen, eli vuoteen 2007, saakka maailman suurin matkustajalentokone. Boeing 747:sta on olemassa lyhennetty-, rahti- ja laajarunkoversioita, mutta tunnetuin Jumbojet lienee Yhdysvaltain presidentin Air Force One.Edelleen tuotannossa ovat myös Boeing 767, 777 ja 787. Boeing 767 on mannertenvälisiin lentoihin soveltuva laajarunkokone, joka on varustettu kahdella suihkuturbiinimoottorilla. Konetta on valmistettu vuodesta 1982 lähtien. Se on kapein laajarunkoinen lentokonetyyppi. Niin ikään pitkiin toimintaetäisyyksiin suunniteltu laajarunkoinen 777 aloitti liikennöinnin vuonna 1995. Boeing 777 pidennettyihin versioihin mahtuu jopa 550 matkustajaa. Boeing 787:a eli ”Dreamlineria” on valmistettu vuodesta 2011 lähtien. Kone on keskikokoinen, kahdella moottorilla varustettu pitkän toimintamatkan laajarunkokone.

]]>
Airbus- lentokoneet https://kiitotiekaksviis.net/airbus-lentokoneet/ Sun, 26 Jul 2015 08:14:30 +0000 https://kiitotiekaksviis.net/?p=80 Airbus- lentokoneet ovat Euroopassa valmistettavia matkustajalentokoneita. Ensimmäinen Airbusin lentokone Airbus A300B esiteltiin Pariisin ilmailunäyttelyssä vuonna 1969. Sitä valmistettiin aina vuoteen 2007 saakka. Tähän kaksimoottoriseen laajarunkokoneeseen mahtuu 226- 250 matkustajaa. Koneen lyhennetty versio, 218- paikkainen A310 tuli markkinoille vuonna 1978, mutta senkin valmistus lopetettiin niin ikään vuonna 2007.Kapearunkokone A320 tuli markkinoille puolestaan 80- luvun puolivälissä. Koneissa on kapearunkokoneeksi poikkeuksellisen tilava matkustamo ja se on edelleen tekniikaltaan hyvin edistyksellinen. Koneeseen mahtuu 130- 170 matkustajaa. Nämä koneet sopivat lyhyille ja keskipitkille matkoille. Sarjasta tuli todellinen menestys, ja niiden valmistus jatkuu edelleen. 90- luvulla A320- perheeseen alettiin valmistaa lyhennettyjä A318- ja A319- malleja, jotka niin ikään ovat edelleen tuotannossa. Pidennettyyn A321- versioon mahtuu kerralla 185 matkustajaa.Laajarunkokoneista Airbus valmistaa edelleen A330-, A350- ja A380- malleja. Niin ikään pitkiin matkoihin soveltuvan A340- mallin valmistus lopetettiin vuonna 2011. Sarjaan kuuluva A340-600 on maailman pisin matkustajalentokone. A330- sarja on käytännössä kaksimoottorinen versio A340:stä ja soveltuu loistavasti lentoihin eri mannerten välillä. A350 on täysin uusi malli, joka esiteltiin vuonna 2013. Maailman suurin matkustajalentokone A380 esiteltiin ensi kerran vuonna 2005. Se on kokonaan kaksikerroksinen kone ja sitä on nähty matkustajaliikenteessä vuodesta 2007 lähtien.Airbus on amerikkalaisen Boeingin ohella maailman suosituimpia ja suurimpia lentokoneiden valmistajia. Esimerkiksi Finnairin koneista suurin osa on Airbuseja ja yhtiö onkin tilannut jo 19 uutta A350- mallin konetta.

]]>