Kaikki mitä tarvitset matkallesi

Blogi | Saturday March 18 2023 | Comments Off on Kaikki mitä tarvitset matkallesi

Kun haaveilemme matkustamisesta, mietimme rentouttavia lomapäiviä auringon alla tai suurkaupungin sykkeessä. Toki joskus reissuun lähdetään myös työn ja harrastuksen puitteissa. Ennen kuin lähdet kannattaa hieman miettiä, mitä kaikkea tarvitset matkalle mukaan.

Voimassaolevat matkustusasiakirjat ja matkalippu

Ulkomaille lähtiessäsi tarvitset passin, joskin Schengen-maissa riittää useimmiten poliisin myöntämä henkilökorttikin. Onko sinulla siis matkustusasiakirjat kunnossa? Jos passi on ehtinyt vanhentua, saattaa matka tyssätä heti alkumetreillä. Kannattaa myös harkita, että ottaa paperikopiot matkalipusta ja muista matkustusasiakirjoista. Tämä siksi, että elektroniset vempeleet eivät aina toimi.

Mitä pakata matkalaukkuun

Matkakohde tietenkin määrittelee sitä, mitä tarvitset mukaan. Matkasta saa enemmän irti, kun on matkakohteeseen sopivat vaatteet ja mahdollisesti aurinkolasit mukana. Älä unohda myöskään säännöllisesti käyttämiäsi lääkkeitä sekä hammasharjaa ja -tahnaa. Matkalaukkuun kannattaa pakata vaihtovaatteet ja -kengät, ja laukun lisäksi on hyvä ottaa mukaan reppu, joka menee lentomatkoilla käsimatkatavaroissa.

Reppuun se, mitä tarvitset päivittäin

Huomioi se, että matkalaukku ei aina tule ajoissa perille. Tämän vuoksi kannattaa jo pakatessa laittaa reppuun latureiden ja varavirtalähteiden lisäksi vaihtovaatekerta. Reppuun kannattaa pakata myös lääkkeet ja miksei pientä naposteltavaakin, jos nälkä yllättää tien päällä.

Kun kyseessä on työmatka

Jos lähdet reissuun työn takia, muista ottaa mukaan siistimpääkin vaatetta ja mahdolliset tapaamisissa tarvittavat työpaperit ja elektroniikka. Ehkä tarvitset mukaan myös liikelahjoja, joita viedä tuliaisiksi yhteistyökumppaneille. Niitä löydät axon profil verkkokaupasta.

Kaikki mitä tarvitset matkallesi

Matkan hyvä suunnittelu on osa onnistunutta matkaa. Kiinnittämällä huomiota muutamiin seikkoihin etukäteen voit taata ikimuistoisen kokemuksen kohteessa.

Matkustusasiakirjat ja matkalippu

Huolehdi tarvittavat matkustusasiakirjat mukaan. Ulkomaille matkustettaessa tarvitset passin, mutta lisäksi kohdemaa saattaa edellyttää muita dokumentteja, kuten viisumin. Tarkista kohdemaasi edellyttämät matkustusasiakirjat.

Pakkaaminen

Tutustuminen kohdemaan säähän ja sen tarjoamiin aktiviteetteihin helpottavat pakkaamista. Vaatetuksen lisäksi muista ainakin hygieniatarvikkeet, mahdolliset lääkkeet, auringolta suojautuminen sekä mukavaa tekemistä matkustuksen ajaksi. Käsimatkatavaroihin voit pakata myös pientä välipalaa ja muita välttämättömyystarvikkeita. Tarkista kuitenkin etukäteen, että matkatavarasi eivät sisällä lennoilla kiellettyjä tavaroita ja että olet muistanut pakata nesteet riittävän pieniin matkapakkauksiin. Suomessa tyhjän vesipullon voi viedä turvatarkastuksen läpi ja täyttää sitten käsienpesuhanasta, näin vältyt maksamasta kovahintaisesta pullovedestä lentokentällä.

Työmatkalle mukaan

Työmatkalaisen vaatetusta on syytä suunnitella tarkemmin, mikäli tiedossa on edustustapaamisia. Organisaatiota edustaessa on hyvä muistaa myös liikelahjat, joilla jätät yrityksesi mieleen tapaamisen jälkeenkin. Myös mukavat vaihtokengät ovat tarpeen, mikäli tiedossa on paljon paikasta toiseen liikkumista, sillä päivän päätteeksi on helpottavaa vaihtaa kevyempiin jalkineisiin.