Tänä vuonna on paras lomailla kotona

Blogi | Thursday March 17 2022 | Comments Off on Tänä vuonna on paras lomailla kotona

Koronapandemia on rajoittanut elämäämme jo pitkään, eikä loppua näy. Arjen pieniin epämukavuuksiin, kuten kasvomaskeihin ja käsidesiin, olemme jo tottuneet. Monista tuntuu kuitenkin raskaalta se, ettei tätä kaikkea pääse lomallakaan pakoon. Tuntuuko loma miltään, jos sen joutuu viettämään kotona?

Miten päästä irti arjesta ilman lomamatkaa?

Monet ovat tottuneet matkustamaan jonnekin heti kauan odotetun loman ensimmäisenä päivänä. Tämä onkin tehokas tapa aloittaa loma, sillä fyysinen etäisyys auttaa irrottautumaan arkirutiineista. Tänä vuonna ulkomaanmatkoja ei suositella, joten on keksittävä jotain muuta. Mikä tahansa hauska ajanviete käy. Tärkeintä on, että teet jotain tavallisuudesta poikkeavaa, jotta aivosi huomaavat, että nyt ollaan lomalla.

Keksi lomapäiville kivaa tekemistä

Kotiloman voi viettää lukemattomilla eri tavoilla. Voit lenkkeillä ja liikkua luonnossa, hoitaa puutarhaa tai tehdä vaikka pienen remontin. Musiikki, kirjat, pelit ja elokuvat viihdyttävät sateisina päivinä. Myös käsitöiden tekeminen on korona-aikana noussut ennennäkemättömään suosioon. Eikä ihme, sillä käsitöiden tekeminen on erittäin rentouttavaa ja palkitsevaa. Aloittaminen on helppoa, sillä esimerkiksi neuletöihin tarvitset vain ohjeen, puikot ja lankaa. Katso mitä tarjotaan verkossa!

Kotona lomailun hyvät puolet

Lomamatkojen peruuntuminen ei ole pelkästään huono asia. Kotona lomailuun on monia hyviä syitä, joista merkittävin on turhalta stressiltä välttyminen. Sinun ei tarvitse pakata, huolehtia matkajärjestelyistä tai pelätä lentokoneesta myöhästymistä. Kallisarvoisesta lomastasi ei haaskaannu minuuttiakaan autossa, junassa tai lentokoneessa kököttämiseen, vaan voit nauttia joka hetkestä!